vrijdag 29 juli 2016

Rommel

In het thema: "ontdoe jezelf eens van een hoop rommel" ben ik beginnen opruimen. De echtgenoot was sceptisch want als ik opruimen zeg bedoel ik meestal 'alles van plaats verleggen'.
Dit keer greep hij er dus naast want we zijn al drastisch bezig geweest om alle rommel fotografisch vast te leggen om dan op de tweedehands site te plaatsen.
Wat niet in perfecte staat is gaat naar de Kringwinkel of Opnieuw en Co. Al de rest proberen we aan kleine prijsjes te verkopen. Lukt dat niet, dan hebben ze bij Opnieuw en Co of de Kringwinkel meer werk aan ons.

Wie zijn 'we'? Wel eerst en vooral natuurlijk ikzelf. Goal is om me van al de persoonlijke spullen te ontdoen die ik niet nodig heb, niet gebruik, niet wil, lelijk vind, etc.
Dan zijn er de kinderen die veel moeite hebben met het gegeven maar toch het een en ander op de hoop hebben gelegd.
En uiteindelijk is er de echtgenoot die blijkbaar ineens de microbe te pakken heeft en gretig ingaat op mijn aanbod om alles te verpatsen.

Regels zijn de volgende:
- je neemt een item en gaat na of je het gebruikt
- gebruik je het nooit dan kan het weg
- hou niks bij uit schuldgevoel. Het is niet omdat je een roze glitter boa kreeg voor je verjaardag dat je die uit beleefdheid moet bijhouden ;-)
- geen duplicaten in huis hebben. Je hebt van sommige dingen echt niet meer dan een nodig. Ook niet van ovenhandschoenen, tenzij je er in slaagt om twee dingen tegelijk uit de oven te halen.
- maak foto's van items waar je een mooie herinnering aan hebt. Zo kan je er altijd nog eens naar kijken of maak een foto-album van alle tekeningen van je kind
- hou niks bij omdat het misschien ooit nog eens van pas zou komen. Als je het nog nodig hebt kan je het altijd goedkoop aanschaffen in de kringwinkel.
- leen dingen van mensen als je ze nodig hebt en leen je eigen spullen uit aan mensen die ze nodig hebben. Reiskoffers, boren, tuingereedschap, etc...

Kortom: doe alles weg wat je niet nodig hebt. Met minder spullen bespaar je meer tijd, meer geld en kan je meer genieten van het leven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten