vrijdag 23 september 2016

Kleerkast nummer twee

De zoon was dit keer aan de beurt en ook hij weet erg goed wat hij wil als het op kledij aan komt.
Voor hem is het shoppen het grootste obstakel, niet het uitsorteren van wat te klein is. Zowat de hele inhoud van de kleerkast ging op de stapel 'te klein' of 'niet mooi'.

De zoon groeit erg snel, zowel in de lengte als in de breedte. 'Nen bear van ne kerel' al is hij nog maar negen. Wat bovenkledij betreft is dat gemakkelijk maar broeken zijn vaak te lang als ze in de lende passen en meestal spannen jeansbroeken zo dat je er compassie mee krijgt. Maar hele dagen in een jogging rond lopen zie ik ook niet echt zitten.

Het plan was dus om de tweedehands winkel in de stad onveilig te maken. Ik dacht dat het wel handig zou zijn. Alles hangt er mooi volgens kleur bij elkaar. Alle jassen, broeken en T-shirten bij elkaar op rekken. Het enige wat je moet doen is de juiste maat vinden. Geen tijdverspilling, geen geldverspilling en vooral.....geen zeurende negenjarige aan je been.

De oogst was jammer genoeg klein. Tweedehands kledij in zijn maat is niet veelvuldig voorradig. We moesten het doen met een jas, een T-shirt en een trui om van daaruit toch maar in een gewone winkel een paar broeken en nog wat T-shirtjes te kopen.

Het brengt de stand van de kleerkast op volgende:

- 3 hoodies
- 3 T-shirten met lange mouw
- 5 T-shirten met korte mouw
- 3 jeansbroeken
- 1 hemd
- 2 dikke truien
- 2 jasjes (1 lederen en 1 regenjas)
- genoeg onderbroeken (ben de tel kwijt)
- 9 paar sokken
- 2 pyjama's
- 2 onderhemden
- 1 riem
- 2 paar schoenen
- 1 muts en een sjaal en een paar handschoenen

Heel wat minder dan de kleine zus. Maar we kunnen er weer even tegen en de zoon is tevreden. Benieuwd of deze minimale kleerkastinhoud voldoende zal zijn.

1 opmerking: