dinsdag 19 januari 2016

Ijstip

Vanmorgen hoorde ik op de radio een geweldige milieu-tip. Zo simpel dat zelfs ik het had kunnen bedenken maar niet dus. De volle eer gaat naar de weervrouw van Q-music. Geen idee hoe ze heet maar ongetwijfeld zijn er onder u die het wel weten.

Tip luidt als volgt: Ontdooi uw vriezer regelmatig. Dat neemt de extra ijslagen in uw vriezer weg en optimaliseert het rendement ervan. (Nu dat wisten we al).
En dan is het natuurlijk NU de moment om dat massaal even te gaan doen want buiten vriest het voor de moment heerlijk, als u dat al gemerkt zou hebben.

Haal dus vanavond, als het buiten lekker koud is, uw vriezer leeg en leg de inhoud buiten. Laat de vriezer ontdooien, kuis hem eens properkens uit en leg nadien de inhoud terug in de geoptimaliseerde vriezer.

Meteen eens een goed moment om alles wat reeds jaren over datum is weg te smijten en te ontdekken wat er nu weeral in dat potteke van de afhaalchinees zonder etiket zit.

Ik wens jullie vanavond veel vreugde en plezier. En denk eraan: het milieu zal u wederom zeer dankbaar zijn.

P.S.: Mocht u niet beschikken over een plekje buiten raad ik u aan het niet op straat te zetten. We willen u geen GAS boete bezorgen natuurlijk. U zal dan inventief op zoek moeten naar een alternatief. Ook leuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten