vrijdag 12 juni 2015

Pannenkoek

Pannenkoeken zijn gemakkelijk te maken en lekker om af en toe de kindjes eens mee te verwennen.
Ik liet me een aantal jaar geleden verleiden tot pannenkoeken uit een pak. Enkel melk toevoegen en klaar. Ze waren overheerlijk en als ik er zelf eens durfde maken kreeg ik steevast commentaar van de kinderen. Nee, het was duidelijk. De verpakte versie was lekkerder.

Maar ja, die verpakking he! Dus zette ik het op een nieuw experiment. Het laatste baksel beviel ons goed, heel goed zelfs. En er komt bijna geen verpakking aan te pas.

Ik maakte zelfs op voorhand het beslag omdat ik straks even geen tijd meer heb. Straks nog even goed schudden en bakken maar.

Ingrediƫnten:

200gr speltbloem
2 eieren
500ml melk
40gr roomboter

De speltbloem komt van Robuust en was dus verpakkingsloos, de eitjes komen recht uit de kip hier in de tuin, de melk zat in een statiegeldfles en de roomboter is afkomstig uit een kiloverpakking uit de winkel (papier).


Doe alles bij elkaar en mix eens goed door om klonters te verwijderen.
Bewaar in de koelkast en bak net voor het eten in een pannenkoekenpan.

De verpakking is afkomstig uit Engeland waar we vorig jaar op vakantie waren. Ik vond ze zo handig dat ik ze nu nog gebruik.

De tweede fles bevat vers geperst appelsiensap en is 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten